Μερικές συμβουλές για τo τέλειο βίντεο του γάμου σας!

 Στην κατηγορία Βιντεοσκόπηση γάμου

Λεπτομέρειες που καλό θα ήταν να λάβετε υπόψιν …

Χρειάζονται περισσότερα από μία καλή φωτογραφία και ένα καλό μοντάζ για να δημιουργηθεί το τέλειο βίντεο για την ημέρα του γάμου σας.

Ένας απλός σχεδιασμός και η ενημέρωση του βιντεογράφου σας, μπορεί να προσφέρει σημαντική βοήθεια για ένα τέλειο αποτέλεσμα! Μικρά μυστικά που συνήθως κρατάμε “μυστικά” …

Εν αρχή ην το Φως …!!

Με εξαίρεση την εκκλησία, όπου κάθε επαγγελματίας γνωρίζει ή “υποψιάζεται” από πριν κι έχει ήδη προγραμματίσει τον τρόπο που θα την φωτίσει, οι χώροι των προετοιμασιών και της δεξίωσης είναι εξ ολοκλήρου άγνωστοι. Ενημερώστε τον βιντεογράφο σας για τις συνθήκες φωτισμού για να μπορεί να αντεπεξέλθει. Κάθε χώρος έχει την ιδιαιτερότητά του και σίγουρα δεν έχει υλοποιηθεί με τρόπο που να πληροί τις κινηματογραφικές ανάγκες.

Εσωτερικοί χώροι – τεχνητό φως

Ως επαγγελματίες, θεωρούμε πιο σωστό να μην επεμβαίνουμε – δραστικά – στους χώρους, αλλάζοντας τις συνθήκες φωτισμού με τέτοιον τρόπο ώστε να επηρεάζει την ατμόσφαιρα που θέλει το ζευγάρι να δημιουργηθεί. Παρά όλα αυτά όμως, το απόλυτο σκοτάδι κάνει αδύνατη την παρακολούθηση στον θεατή. Το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα θα έχει και η ταινία σας. Σκοτεινή και γκρίζα. Συνομιλήστε με τον βιντεογράφο σας για τις ανάγκες του σε ότι αφορά στον φωτισμό και εκφράστε την δική σας επιθυμία σε ότι αφορά στο αποτέλεσμα. Αυτή η πρωθύστερη συνεννόηση θα αφήσει όλες τις “εκπλήξεις” εκτός των σχεδίων.

Εξωτερικοί χώροι – φυσικό φως

Είναι προτιμότερο να επιλέξετε την διεξαγωγή της τελετής ή/ και της δεξίωσης του γάμου σας σε εξωτερικό χώρο με φως ημέρας. Ωστόσο η απευθείας έκθεση στον ήλιο προκαλεί αντανακλάσεις που δεν βοηθούν την κάμερα να αποδώσει όπως θα θέλαμε τα χρώματα. Μεριμνήστε για την ύπαρξη σκιάς στον χώρο. Αυτό θα εξυπηρετήσει και τους προσκεκλημένους σας.

Εσωτερικοί παράγοντες – τεχνητές δυσκολίες

Ζητήστε από τους συγγενείς και τους φίλους σας να αποφύγουν τον ρόλο του επαγγελματία, καθώς δυσχεραίνουν έτσι τον δικό του ρόλο. Μία ομάδα φίλων που προσπαθεί να πάρει το καλό πλάνο σημαίνει ότι βρίσκεται σε σημείο που σίγουρα εμποδίζει τον επαγγελματία να το έχει. Είναι αρκετές οι στιγμές εκείνες όπου οι καλεσμένοι ξεχνούν ότι υπάρχει κάμερα ή κάμερες που καταγράφουν ήδη με επαγγελματικό τρόπο τα τεκταινόμενα και έχουν αμειφθεί για αυτό. Ενημερώστε εγκαίρως όσους θεωρείτε ότι τους χαρακτηρίζει η υπέρμετρη ανάγκη να αποθανατίσουν μοναδικές στιγμές. Ζητήστε από τους προσκεκλημένους σας να σεβαστούν την επιλογή σας να αναθέσετε σε επαγγελματίες την καταγραφή των δικών σας, μοναδικών, στιγμών.

Εξωτερικοί παράγοντες – φυσικές δυσκολίες

Κάθε εμπλεκόμενος επαγγελματίας της ημέρας του γάμου σας, θεωρεί εαυτόν ως κύριο πρωταγωνιστή. Όμως οι “ξένοι” έχουν υποχρέωση να είναι “αόρατοι”, θα πρέπει λοιπόν να τηρούν αυστηρά τους χρόνους των εργασιών τους (π.χ. στολισμός εκκλησίας) και να παραμένουν – αν χρειάζεται – διακριτικά στον χώρο. Είναι άκομψο να βρίσκεται διαρκώς δίπλα σας η άγνωστη – μη συγγενική – φιγούρα ενός μετρ, να βρίσκεται μπροστά από εσάς κατά την είσοδό σας στον χώρο της δεξίωσης ή να είναι παρών σε κάθε πλάνο της κοπής της τούρτας, του πρώτου σας χορού κ.ο.κ. Ενημερώστε ανάλογα τους συντελεστές/ συνεργάτες σας εκείνης της ημέρας, για τις επιθυμίες σας και τις προσδοκίες σας από αυτούς. Εξηγείστε ότι συντελούν στο αποτέλεσμα … δεν πρωταγωνιστούν.

 

Γιάννης Γκουτζουρής, thefilmjker.com/
www.thefilmjker.com